Susai chilis lecsóval a közösségteremtésért

susai főzőverseny

Megosztás

A hétvégén Susán, a korábban önálló településként működött ózdi városrészen az Uraj-Susa Jövőjéért Egyesület szervezésében hagyományos főzőversenyt rendeztek, melynek a Közösségi Ház udvara adott otthont.

Az évente megismétlődő rendezvény egyik különlegessége, hogy felváltva zajlik Uraj és Susa városrészek között, erősítve a helyi közösség összetartozását.

Az idei versenyen tizenhárom lelkes csapat mérte össze kulináris tudását. A rendezvény igazi családi nappá nőtte ki magát, ahol minden korosztály megtalálhatta a számára érdekes programokat. A gyerekek örömére ugrálóvár is várta a kicsiket, amit az ÓVI (Ózdi Városüzemeltető Intézmény) biztosított. A jó hangulatról a Kék Sirály Zenei Egyesület gondoskodott, fokozva a rendezvény közösségi jellegét.

Scitovszky Nikoletta, az egyesület elnöke büszkén számolt be arról, hogy mennyire összetartó a helyi közösség. Számos helyi szponzor és önkéntes segítette a rendezvény sikerét. Az esemény különlegessége volt a chilis lecsóevő verseny, amely az előző évi chili paprikaevő verseny helyébe lépett, új izgalmat hozva a programba.

A főzőverseny résztvevői rendkívül kreatívnak bizonyultak. A zsűri olyan ínycsiklandó fogásokat kóstolhatott, mint kakukkfüves-rozmaringos nyúl, babgulyás, csülkös körömpörkölt, harcsapaprikás juhtúrós-kapros galuskával, csorba leves és szarvaspörkölt batátával. A csapatok fantáziadús neveket választottak maguknak, például Győztesek, Kömény Mag, Hangony Gyöngyszemei, Királyok és Királynők.

A zsűri elnöke, Tóth Péter szakácsmester elmondta, hogy az ételek elbírálásánál az íz mellett fontos szempont volt a belefektetett munka és a tálalás is. Hangsúlyozta, hogy az ember először a szemével eszik, majd csak ezután következik az ízlelés.

A verseny résztvevői között volt a Susai Nyugdíjas Klub is, akik babgulyással neveztek. Anda Antal, a klub vezetője elmondta, hogy nagyon jól érezték magukat és örültek a nagy érdeklődésnek.

A verseny végén a legjobb ételek készítői oklevelet, fakanalat és szakácssapkát kaptak emlékül. A szervezők ígéretet tettek arra, hogy jövőre is megrendezik ezt a közösségépítő programot, tovább színesítve a kínálatot és várva a családokat egy újabb gasztronómiai kalandra.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Forrás és fotók: Ózd.hu

Kapcsolódó cikkek